måndag 30 augusti 2010

The Human Centipede (First Sequence)

År: 2009
Längd: 92 min
Genre: Skräck, Thriller
Medverkande: Dieter Laser, Ashley C. Williams, Ashlynn Yennie, Akihiro Kitamura
Handling: Två amerikanska tjejer, Lindsey (Ashley C. Williams) och Jenny (Ashlynn Yennie) är på semester i Tyskland. Dom ska åka till en fest när deras bil får punktering mitt ute i ingenstans. De bestämmer sig för att leta efter hjälp och kommer till Dr Heiter (Dieter Laser). Vad dom inte anar när han erbjuder sin hjälp är att de snart hamnar i en mardröm.
Dr Heiter är nämligen en galen kirurg som specialiserat sig på att operera isär siamesiska tvillingar. Hans nya hobby är en tvärtom operation där han opererar ihop människor och kopplar samman deras matsmältningssystem.
Recension: Jag har haft en viss tvekan på att lägga upp den här recensionen. Dels för att den är en aning disturbing och dels för att jag faktiskt tyckte att den var väldigt underhållande (vilket i sig är en aning disturbing).
Jag kanske ska varna först att den är väldigt grafisk och vissa scener fick till och med mig att nästan sluta äta mina nudlar jag hade framför mig under filmen.
Måste påpeka att det är en välgjord film med tanke på budgeten. Man märker ibland under filmens gång att replikerna kanske inte riktigt flyter på (inte för att dom kan prata så mycket med tanke på hur dom sitter ihop) men man struntar faktiskt i det. Jag har faktiskt inte dom rätta orden att beskriva filmen, utan den måste ses.
Jag har dock lite andra synpunkter (mest frågor):
1. Hur svårt är det att byta ett däck? Vad jag har för mig så är det lag på att ett reservdäck måste finnas (kanske är det annorlunda i Tyskland? Vad vet jag?). Och om man är så korkad att man inte listar ut hur man gör ändå så fungerar det ju att köra med punktering. Bilens motor sitter ju inte direkt ihop med luften i däcken (det skulle det iofs göra om Dr Heiter får bestämma hi hi hi...).
2. Dom båda kvinnliga skådespelarna verkar vara väldigt nya i branschen. För både Ashley C Williams och Ashlynn Yennie verkar det här vara genombrottsfilmen. Då är mina frågor; Hur tänkte dom där? Var det så att dom tänkte att det här är en bra film att slå igenom med? Hur gick auditionen till? Vilka scener fick dom läsa? Finns det några bloopers?
Det är väldigt många frågor som snurrar i mitt huvud som jag nog aldrig kommer få svar på.

Det finns så många saker som snurrar i huvudet när man ser The Human Centipede. Vissa scener blandat med dom repliker som sägs under tiden är så disturbing och fel att jag inte kunde låta bli att skratta.
Den här filmen är helt enkelt en upplevelse du aldrig glömmer!
Om du däremot får mersmak efter den här så kan jag med glädje berätta att The Human Centipede (Full Sequence) kommer år 2011!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar